Jak zapraszać członków zespołu w Sandtime.io
Aby dodać kogoś do swojej organizacji w Sandtime.io, otwórz Ustawienia, przejdź do Organizacja > Członkowie, kliknij Zaproś członków, wpisz adres e-mail i imię oraz nazwisko osoby, a następnie wyślij zaproszenie. Osoba otrzymuje wiadomość e-mail z linkiem do dołączenia. Nie musi mieć wcześniej konta w Sandtime.io - link automatycznie tworzy je w razie potrzeby.
Co otrzymuje zaproszona osoba?
Wiadomość z zaproszeniem zawiera bezpośredni link do dołączenia. Po jego kliknięciu:
- Jeśli osoba ma już konto w Sandtime.io, zostaje natychmiast dodana do organizacji.
- Jeśli nie - konto powstaje w trakcie logowania. Nie ma hasła do ustawienia: Sandtime.io loguje przez link lub kod wysłany e-mailem albo przez Google, Microsoft, Yahoo lub Apple na ten sam adres. Zobacz Jak założyć konto i zalogować się, gdzie opisujemy też, dlaczego funkcja Ukryj mój e-mail od Apple zostawia zaproszenie nieodebrane.
Jeśli link przestał działać, wyślij nowe zaproszenie z poziomu Ustawienia > Organizacja > Członkowie.
Czy mogę od razu dodać nową osobę do projektów?
Tak. Pod polami E-mail i Nazwa znajduje się pole Przypisz do projektów z listą aktywnych projektów organizacji. Wybierz projekty, nad którymi ta osoba będzie pracować, albo kliknij Wybierz wszystkie, aby dodać ją od razu do wszystkich aktywnych projektów. Następnie kliknij Zaproś. Zarchiwizowane projekty nie pojawiają się na liście.
Jak dodać istniejącego członka do kilku projektów?
Przejdź do Ustawienia > Organizacja > Członkowie i kliknij imię osoby. W sekcji Projekty pole Przypisz do projektów pokazuje aktywne projekty, do których ta osoba jeszcze nie należy. Wybierz projekty albo opcję Wybierz wszystkie i kliknij Przypisz. Pole widzą tylko Administratorzy. Nie ma go w profilach zarchiwizowanych członków ani osób, które należą już do wszystkich aktywnych projektów.
Role
Sandtime.io oferuje trzy role: Użytkownik, Administrator projektu i Administrator. Rolę członka możesz zmienić w dowolnym momencie na stronie jego profilu w sekcji Ustawienia > Organizacja > Członkowie. Pełne zestawienie znajdziesz w artykule Role i uprawnienia.
Zarchiwizować czy usunąć członka zespołu?
Aby zarządzać dostępem członka, przejdź do Ustawienia > Organizacja > Członkowie i kliknij jego imię, aby otworzyć profil. Dostępne opcje:
- Archiwizuj konto - Ukrywa członka z wyników i archiwizuje wszystkie jego wpisy aktywności, zachowując je bez zmian. Zarchiwizowanego członka możesz przywrócić w dowolnym momencie.
- Usuń konto - Trwale usuwa konto i wszystkie powiązane dane aktywności. Ta akcja jest nieodwracalna.